Παρασκευή 18 Απριλίου 2008

Αποτελέσματα Φοιτ. Εκλογών - Ρέθυμνο



(κλικ στον πίνακα για μεγαλύτερη ανάλυση)

Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

Ο πόλεμος της αφίσας

Τι ωραία που θα ήταν τώρα που τελείωσαν οι εκλογές να γίνονταν "εξορμήσεις" για να καθαρίσετε τον τόπο από τις (κακόγουστες) αφίσες σας...

Ή μήπως δεν σας ενδιαφέρει και πολύ το ζήτημα?

Φέρατε εις πέρας τις (ψηφοθηρικές) υποχρεώσεις σας, πλησιάζει και το Πάσχα, ποιος ασχολείται τώρα με τέτοια πράγματα?

Αφού έχουμε τις καθαρίστριες (αν είναι στις αρμοδιότητές τους)...

Α ρε ένδοξες οικολογικές - δημοκρατικές παρατάξεις, σας οφείλουμε ένα μεγάλο μπράβο...!













Τετάρτη 16 Απριλίου 2008

έρρωσο

Επιτέλους...

Έφτασε η στιγμή που η πανεπιστημιακή κοινότητα έχει την δυνατότητα να εκφραστεί έστω και με αυτόν τον τρόπο. Δυστυχώς με μια γλυκιά νοσταλγία του παραδοσιακού τρόπου επικοινωνίας πρέπει να συμπορευτούμε την σύγχρονο μέθοδο που έχει αποχαυνώσει και αποκαυλώσει ένα τεράστιο ποσοστό του πληθυσμού της γης.

Ένα βασικό ζήτημα που θέλω να θίξω είναι η στάση των σημερινών φοιτητών και κυρίως των φοιτητριών απέναντι σε θρησκευτικά θέματα. Πράγματι είναι απορίας άξιο με τι κουράγιο κάνουν τον σταυρό τους κάθε φορά που το 10 περνάει από τις εκκλησίες. Βαμμένες από τα νύχια μέχρι την κορυφή ντυμένες χειμώνα-καλοκαίρι με κάτι πανιά, που με υπερπροσπάθεια καλύπτουν το ευτραφή κυτταριτιδιασμένα (πέτρινο, μαμ-μαμ, πίτσες-πούτσες, κλπ.) μπούτια τους και με αλαζονεία αφήνουν ξεσκέπαστα τα στήθη τους, έχουν το θράσος να επικοινωνήσουν με τα θεία.

Ήμαρτον....Ήμαρτον....Άραγε τι ζητάνε; Να βρούνε σημειώσεις γιατί το προηγούμενο βράδυ ξενύχτησαν με τον Μήτσο, τον Τάκη και τον Λάκη...στην Αυλαία και στo Αμάν; Ρε τσόλια ξετσίπωτα η ευλάβεια σας μάρανε. Η μεγαλύτερη αμαρτία είναι η ίδια η υποκρισία σας. Αυτά σας έχει διδάξει η Καινή Διαθήκη; Ε...; Να ξεμπουρδελιάζεστε κάθε βράδυ, να μεθάτε με baileys και να καπνίζετε slim..; Τουλάχιστον αφού πιστεύετε που πιστεύετε σε μαλακίες δείξτε και τον απαιτούμενο σεβασμό.

Όσο για τον Άνθιμο που μίλσε κάποιος προηγούμενος θέλω να του σφίξω το χέρι και να τον συγχαρώ.

ΖΩΑ ΧΑΖΟΓΚΟΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΓΚΟΜΕΝΕΣ Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ...
ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.....

Πρόγραμμα Σπουδών

Μιλούσα πριν λίγες μέρες με ένα φοιτητή του ιστορικού, που όντας ασχολούμενος με τις παρατάξεις, μου έλεγε τη γνώμη του(ς) για το πρόγραμμα σπουδών του πανεπιστημίου μας. Σύμφωνα λοιπόν με τους ισχυρισμούς του, το πρόγραμμα για τον μέσο φοιτητή είναι αρκετά βεβαρημένο και οι εργασίες που ζητούν κάποιοι καθηγητές στις παραδόσεις των μαθημάτων τους είναι τουλάχιστον απαράδεκτες. Δικαιολογούσε τονίζοντας την υπερπροσπάθεια των πανελληνίων εξετάσεων, καθώς και το γεγονός πως ένα μεγάλο μέρος της κοινότητάς μας παράλληλα με τις σπουδές του δουλεύει.

Θα ήθελα λοιπόν να εκθέσω και τη δική μου άποψη.

Καταρχάς όντως το "μαρτύριο" των πανελληνίων που περάσαμε όλοι μας είναι ψυχοφθόρο, άκρως κουραστικό και με λίγα λόγια πραγματικά βάρβαρο. Όμως, αυτή η αναμφισβήτητη πραγματικότητα δεν μπορεί να αποτελεί επιχείρημα - δικαιολογία για να είναι οι σπουδές μας στο πανεπιστήμιο λιγότερο απαιτητικές. Σαφώς και όταν έχεις υποστεί την ένταση των προηγουμένων ετών η όρεξη που έχεις για να αφοσιωθείς στις νέες απαιτήσεις είναι κατά πολυ μικρότερη (βλ. και τις επιδόσεις όλων μας κατά το πρώτο ειδικά έτος) από εκείνη που θα μπορούσες ή που θα έπρεπε να έχεις.

Από τη μία δηλαδή (σύμφωνα με το φίλο μας) όλοι συμφωνούμε στο διαχωρισμό σχολείου από πανεπιστήμιο αλλά από την άλλη προβάλλουμε το πρώτο (σχολείο) σαν δικαιολογία για την αντιμετώπιση που έχουμε προς το δεύτερο? Αυτό μάλλον μου ακούγεται σαν απόπειρα νομιμοποίησης της τεμπελιάς μέσα από το πρίσμα της σχολικής νοοτροπίας, παρά σαν προσέγγιση αυριανού επιστήμονα.

Όσο για το δεύτερο επιχείρημά του (πολλά παιδιά δουλεύουν παράλληλα), επίσης στερείται -κατά τη γνώμη μου- οποιασδήποτε σοβαρότητας. Συγνώμη καλέ μου φίλε αλλά εδώ ήρθαμε για να σπουδάσουμε και όχι για να κάνουμε καριέρα σαν barman, σερβιτόρος-α, μουσικός κτλ...

Αυτά που παρατηρώ εγώ στις αίθουσες, τα αμφιθέατρα και γενικά στα όσα έχουν να κάνουν με τη φοιτητική ζωή εδώ στο Ρέθυμνο είναι τελείως διαφορετικά από την εικόνα που προσπαθούσε να με πείσει ο συνομιλητής μου πως ισχύει. Δουλεύουμε για να κάνουμε γνωριμίες (ΦΥΣΙΚΑ όχι όλοι), διαβάζουμε μόνο από "σημειώσεις" (μήπως ξέρει κανείς τι είναι η "βιβλιογραφία"?) μία μέρα πριν γράψουμε, φοιτητές της φιλοσοφικής που εκτός του ότι δεν μπορούν να συντάξουν μια πρόταση, η ορθογραφία τους είναι σαν Βρετανού τουρίστα που μαθαίνει τώρα ελληνικά, και τέλος αυριανούς ιστορικούς που η μόνη έρευνα που έχουν κάνει είναι το καθημερινό ζάπινγκ στην τηλεόραση μέχρι να αρχίσει η Λαμπίρη και το "so u think u can dance".

Είμαι της άποψης πως το πρόγραμμα σπουδών θα πρέπει να γίνει περισσότερο απαιτητικό, όχι γιατί είμαι μαζοχιστής (που ενίοτε ισχύει), όχι γιατί δεν έχω τίποτα καλύτερο να κάνω, όχι γιατί είμαι φύτουκλας με σπυριά (τα κρύβω με καθημερινό πουδράρισμα), γυαλιά και όλη τη μέρα στη βιβλιοθήκη, αλλά γιατί είναι πρώτα από όλα ζήτημα αξίας και κύρους των σπουδών μας. Δεν μπορώ να αποδεχτώ το κλασικό τσόλι που ευδοκιμεί στην πόλη που μας φιλοξενεί, να παίρνει πτυχίο και να κάνει μεταπτυχιακό με μυαλό αμοιβάδας και μηδέν προσπάθεια. Δεν μπορώ να χωνέψω πως ο αυριανός δάσκαλος δεν θα ξέρει ορθογραφία, δεν μπορώ να ακούω τους αυριανούς ιστορικούς να αναμασάνε την "ιστορία" του μητροπολίτη Άνθιμου και του μέγα Άδ. Γεωργιάδη...

Νομίζω πως είναι λίγο αντιφατικό να διεκδικούμε από τη μία τα αυτονόητα από ένα κράτος που κάνει ότι μπορεί για να απαξιώσει τη δημόσια πανεπιστημιακή εκπαίδευση, και από την άλλη να ενισχύουμε αυτή την απαξίωση με άλλου είδους διεκδικήσεις μας.

Υπερβολικός?

Ίσως...

το καλωσόρισμα

Αν δεν κάνω λάθος αυτό αποτελεί το πρώτο blog για το πανεπιστήμιο ρεθύμνου.καλή η πρωτοβουλία. να δούμε πόσα απιδια πιάνει ο σάκος.θεωρώ πως η έννοια του blog προσφέρει μία "καλή" ανωνυμία μέσω της οποίας μπορεί να εκφράζεται ο καθένας για ότι τον απασχολεί. περά από κουτσομπολιά, βέβαια, (που ακόμη υπονοούμενα ειναι...) θα ηθελα να διαβάσω και περισσότερα όπως ήταν και η άποψη του mefistofeli για τις εκλογές.αυτα προς το παρόν...καλή συνέχεια και διάδοση(κυρίως)του blog.

Τρίτη 15 Απριλίου 2008

Που χάθηκαν οι άντρες?

Φτάνει το καλοκαίρι. Στην άκρη τα μπουφάν, τα πουλόβερ, οι μπότες. Ώρα για φουστίτσες, τοπάκια, παντόφλες (ουπς συγνώμη, σανδάλια ήθελα να πω). Καιρός για γεύματα με φρούτα, λαχανικά και μπόλικο νερό μπας και λιώσουνε τα ξίγκια. Μπορεί μπροστά μας να υπάρχει εξεταστική αλλά δεν υπάρχει λόγος να είμαστε και πατσαβούρες! Η καλή φοιτήτρια όλα τα αλέθει, και διάβασμα και ανανέωση στις ανταύγειες! Το μυαλό της Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ στο κορμί της Τζούλιας Αλεξανδράτου!

Η ειρωνεία είναι πως στο δικό μας πανεπιστήμιο δεν έχεις και πολλές ελπίδες να εκτιμήσουν τους κόπους σου. Τσάμπα το ξασμένο μαλλί και το χαμηλοκάβαλο παντελονάκι.

Τι εννοώ?

Ελάτε ρε κορίτσια. Βλέπω αγόρια φοιτητές που όταν μιλάνε ή περπατάνε, αισθάνομαι το λιγότερο σαν το Γιαγκούλα!

Και ok, δεν έχω πρόβλημα με τις προτιμήσεις του καθενός. Αλλά και οι υπόλοιποι συμφοιτητές μας προτιμούν να πιουν κανα μπάφο και να ασχοληθούν με τον υπολογιστή (σας θυμίζει το γνωστό τραγουδάκι έτσι?) παρά να γαμήσουνε. Το σεξ έχει καταταχθεί πλέον στα extreme sports!

Και ποιοι μένουν? Οι ντόπιοι νεαροί Κρητικοί και οι παντρεμένοι. Οι μεν με τις κούπες τα αγροτικά και τις "μαγκιές" τους στην Αυλαία και στο "Αμαν" πολύ ντεκαβλέ μου κάνουν, και οι δε μπορεί να σου πληρώσουν κανά λογαριασμό, αλλά για μια ΔΕΗ κρίμα δεν είναι να φας στη μάπα τα πατσοκοίλια?

Το μόνο που με πειράζει είναι πως δεν μπορώ να "μεταλαμπαδεύσω" τις γνώσεις μου. 382 καινούργιες στάσεις στο σεξ, 635 τρόποι για σίγουρο οργασμό, τσάμπα τόσο Cosmopolitan?

Ας είναι καλά ο δονητής και η φαντασία μου...

Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

Πρωινό Φραπόγαλο

Κάθε πρωί (λέμε τώρα) φτάνω στη σχολή αγουροξυπνημένος, βαριεστημένος, ενίοτε και αγχωμένος...Η φρίκη του λεωφορείου (πάντα τα σιχαινόμουνα) με τις ηλίθιες χαζογκόμενες καρακάξες που συζητάνε για τα νύχια τους, την Καλομοίρα, τον barman στην Αυλαία, μοιάζει σαν τη χειρότερη τιμωρία.

Κάθε πρωί πρώτη στάση στο κεντρικό κυλικείο για φραπόγαλο.

Εκεί η φρίκη δίνει τη θέση της στo όνειρο. Εκεί βρίσκεις το νόημα των σπουδών στο νησί της ρακής. Εκεί το φραπόγαλο συναντά την εφηβική ονείρωξη.

Τι απίστευτος κώλος Θεέ μου! Μήπως θα μπορούσα να κάνω ένα μεταπτυχιακό πάνω του?

Νιώθω την ανάγκη να σε ευχαριστήσω δεσποινίς εκ μέρους όλων μας, και για τα πρωινά καφεδάκια, και για το ότι προσφέρεις φιλοξενία σε αυτούς τους υπέροχους γλουτούς...Το μαύρο σου κολάν εμπνέει την -πάντα απαραίτητη- χειροκίνητη μηχανική υποστήριξη σε πάρα πολύ κόσμο...

Προς νεοεκλεγμένους φοιτητοπατέρες

Άλλη μια χρονιά από τις εκλογές στο πανεπιστήμιό μας εκλέχθηκαν οι φοιτητοπατέρες που θα μας εκπροσωπήσουν (χα, αυτό είναι πραγματικά αστείο)...Με τα αποτελέσματα δεν θα ασχοληθώ αφού όπως πάντα στο Ελλαδιστάν όλοι είναι κερδισμένοι (εκτός από τους καημένους γλειώδεις ΔΑΠίτες που προκοπή στην Κρήτη δεν βλέπουν)...

Θα ήθελα να απευθύνω μια ερώτηση προς όλους αυτούς τους "εκπροσώπους" μας...

Έχετε μάθει να τρώγεστε μεταξύ σας (ώρες - ώρες πραγματικά σας ευχαριστώ, βγάζετε πολύ γέλιο), έχετε μάθει να είστε τσιράκια των κομμάτων σας (ΠΑΣΠ - ΔΑΠ), έχετε μάθει να μπουρδολογείτε ασύστολα ενάντια στα πάντα (βλ. ΕΑΑΚ για κατάργηση δωρεάν συγγραμμάτων κ.α), έχετε μάθει να είστε ακόμα άπλυτοι και κολλημένοι στη Sovietια (ΠΚΣ), δεν μπορείτε να ασχοληθείτε με θέματα που αφενός αφορούν ΟΛΟΚΛΗΡΗ την κοινότητα και αφετέρου σίγουρα όλοι σας θα συμφωνήσετε (λες να γίνει κανα θαύμα)?

Πήρατε χαμπάρι πως κόβεται η χρηματοδότηση από τις ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες? Το πανεπιστήμιο παινεύεται για τη βιβλιοθήκη μας, φαντάζομαι πως θα θέλαμε να συνεχίσει να εμπλουτίζεται...


Τελικά το αντιληφθήκατε ή όχι? Και αν ναι, τι ακριβώς κάνετε? Η μήπως είστε απασχολημένοι στα "τραπεζάκια" σας και δεν σας απασχολούν τέτοια θέματα?

...και ένα άρθρο για το θέμα εδώ

Λέσχη Σίτισης

Εκτός του άθλιου φαγητού...

Εκτός των πολύ μικρών μερίδων...

Εκτός του ότι πρέπει να ανανεώνουμε τις κάρτες κάθε τρεις και λίγο...

Πρέπει να ανεχόμαστε και τους κομπλεξικούς που δουλεύουν εκεί (φυσικά και όχι όλοι) με αρχικομπλεξικό αρχηγό την αγάμητη ξανθιά γκεσταπίτισα του ταμείου που δεν κάνει τίποτα άλλο από το να μιλάει όλη μέρα στο τηλέφωνο και να χώνει κατάρες και μπινελίκια στους φοιτητές που πάνε (φοβισμένα) να φάνε...?
Τώρα τελευταία μάλιστα βρήκε και συμπαραστάτη στο πρόσωπο ενός ηλίθιου χαζόβλακα που μας βάζει εκείνες τις πελώριες μερίδες και μιλάει πιο απότομα και από (ψευτο)μάγκα ταξιτζή της Αθήνας...

Ε. Σ. Τ. Ι. Α.

Μάθαμε (κατόπιν εορτής) για την εκδρομή του Ιστορικού - Αρχαιολογικού στα Χανιά το Σαββατοκύριακο...

Μάθαμε επίσης μερικές λεπτομέρειες (ως γνωστόν οι φιλόλογοι μιλάνε πολύ) αρκετά ενδιαφέρουσες...

Αληθεύει πως στη συγκεκριμένη εκδρομή εκείνοι που πέρασαν καλύτερα από όλους ήταν 2-3 καθηγητές?

Αληθεύει πως σε αυτό βοήθησαν κάποιες -κατά τα άλλα- σοβαρές φοιτητριούλες?

Η πρώτη καλησπέρα

Πριν λίγες μέρες κουτσομπολεύοντας με κάτι φίλους τα ζητήματα (και τα πρόσωπα) του πανεπιστημίου, σκεφτήκαμε πως θα ήταν πραγματικά πολύ ενδιαφέρον αυτό να γινόταν στην blogoσφαιρα.

Να 'μαστε λοιπόν...

Τα κουτσομπολιά, οι απόψεις και τα σχόλια φυσικά και δεν θα είναι μόνο της πρώτης αυτής παρέας που είχε την ιδέα. Περιμένουμε και τα δικά σας (στο mail μας), είτε θέλετε να κράξετε τον ηλίθιο πρώην σας, είτε τον μαλάκα καθηγητή-τρια, είτε να διαβάλλετε το τσόλι που φορώντας ένα ξέκωλο φόρεμα και δωδεκάποντη γόβα πρωί πρωί μας γαμάει την αισθητική...

Τα σχόλια θα είναι ανοιχτά για να εξυμνηθεί η δημοκρατία (μη χέσω)...

Διαδόστε το...