Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

Καταμερισμός εργασίας


ιδού η παγκόσμια εκδοχή του καταμερισμού της εργασίας......

5 σχόλια:

sardanapalos είπε...

η παγκόσμια εννοούσα....

gigoua είπε...

παντου υπάρχει ένας μαλάκας...
αγαπητέ σαρδανάπαλε θα εκτιμούσα πολύ αν διαβάζατε το σχόλιο μου περί ανωνυμίας... όσον αφορά τον καταμερισμό εργασίας, ο Κάρολος (αν διαβάσατε το comment που προανέφερα) με σκουντάει και επιμένει να παρέμβει... και ελπίζω να μην μου τον στεναχωρήσετε...μετά απο όλα ήταν και ιστορικός!
χα χα χα

sardanapalos είπε...

1)το σχόλιό σας περί ανωνυμίας το διάβασα. τι σχέση έχει με τον "μαλάκα" της ιστορίας μας?
2)ο κάρολος πάντα δείχνει τον δρόμο.είπα κάτι το αντίθετο? μεταφέρω από τον πρώτο τόμο του καφαλαίου "Καρλ Μαρξ. Το κεφάλαιο.κριτική της πολιτικής οικονομίας." τόμος πρώτος. μέρος τέταρτο. σύγχρονη εποχή, αθήνα 2005, σελ. 367-375: "όταν πάρουμε υπόψη μόνο ην ίδια την εργασία, μπορούμε να χαρακτηρίσουμε το χωρισμό της κοινωνικής παραγωγής στις μεγάλες της κατηγορίες, όπως λ.χ τη γεωργία, τη βιομηχανία κλπ σαν καταμερισμό της εργασίας γενικά [im allgemeinen], το χωρισμό αυτών των κατηγοριών της παραγωγής σε είδη καί ποικιλίες σαν καταμερισμό της εργασίας ιδιαίτερα [im besonderen] καί τον καταμερισμό της εργασίας μέσα στο εργαστήρι σαν καταμερισμό της εργασίας στις λεπτομέρειες [im einzelmen] (βλέπε την εικόνα δηλαδή).

Υ.Γ. πολύ μεταφυσική σχέση έχετε με τον κάρολο. καιρός να μπεί και κανένας ζωντανός στο σπίτι σας......

sardanapalos είπε...

sdgh

gigoua είπε...

δεν έχει κάποια σχέση απλά αναφέρω κάτι για τo comment σας περι κοπτοραπτικής...επίσης δεν είπα ποτέ οτι διαφωνείτε (ο Κάρολος λέει οτι είστε πολύ ευθικτος!)
τέλος, το "παντού υπάρχει ένας μαλάκας" είναι απλώς ένα κοινωνικό σχόλιο!

Υ.Γ. το οτι έχω μεταφυσική σχέση με τον Κάρολο δεν αποκλείει το να έχω μη μεταφυσικές σχέσεις. εξάλλου ο Κάρολος είναι ανοιχτόμυαλος! (αν με πετυχει πουθενά στη μεταθάνατο ζωή- αν υπάρχει τελικα- θα με μουτζώσει!!)