Πέμπτη 22 Μαΐου 2008

ΜΑΘΑΝΕ ΠΩΣ ΠΗΔΙΟΜΑΣΤΕ...

Πριν από λίγες μέρες είχα κάνει ένα σχόλιο στο οποίο εξέφραζα την ανησυχία μου ότι, με αφορμή την εν ψυχρώ δολοφονία του συναδέλφου μας, μπορεί να άρχιζε και πάλι να διατυπώνεται το αίτημα για ένταση της αστυνομοκρατίας στην πόλη του Ρεθύμνου και ότι θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσουμε απέναντι σε αυτό το τραγικό περιστατικό.
Δεν περίμενα όμως ότι κάτι τέτοιο θα προερχόταν από τον ίδιο το χώρο του Πανεπιστημίου. Δυστυχώς μεγάλο μέρος της πανεπιστημιακής κοινότητας υιοθέτησε τη λογική της έντασης της αστυνόμευσης. Τον τόνο τον έδωσε ο ίδιος ο πρύτανης Παλήκαρης δρώντας με τρόπο προβοκατόρικο, με την παρακάτω ανακοίνωση:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης καθ. Ιωάννης Παλλήκαρης με αφορμή τον άδικο χαμό του φοιτητή Μανώλη Χορευτάκη καλεί όλα τα μέλη της φοιτητικής κοινότητας του Πανεπιστημίου Κρήτης σε Ανοιχτή Συζήτηση με θέμα τη φύλαξη του Πανεπιστημίου, την Πέμπτη 22 Μαΐου 2008 και ώρα 6.00 το απόγευμα στην αίθουσα Δ3 7Α.

Αποτελεί τουλάχιστον χυδαιότητα, αν όχι τυμβωρυχία, να εκμεταλλεύεσαι τη δολοφονία ενός φοιτητή στην πόλη του Ρεθύμνου με σκοπό να περάσεις την αντιδραστική σου πολιτική στο χώρο του Πανεπιστημίου.
ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ
ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ


ΥΓ: Σήμερα Πέμπτη στις 7 το απόγευμα στο Δημαρχείο έχει προγραμματιστεί με πρωτοβουλία των φοιτητικών συλλόγων σιωπηλό συλλαλλητήριο. Θα είμαστε εκεί. Ας ελπίσουμε ότι εκεί τουλάχιστον το κύριο αίτημα δε θα είναι να γεμίσει η πόλη μας μπάτσους.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο Μαυριτανε πες τα!!!!!!!!!Αλήθεια το Μαυριτανος από που βγαίνει?

sardanapalos είπε...

ta idia kai i kosmiteia tis filosofikis sxolis. diorganwnei ekdilwsi mnimis tou manwli stis 28'5'2008 kai ;diamarturias; gia tis sunthikes fulaksis stin poli toy rethymnou.

Ανώνυμος είπε...

"Ας ελπίσουμε ότι εκεί τουλάχιστον το κύριο αίτημα δε θα είναι να γεμίσει η πόλη μας μπάτσους"

tremete aristeraplitoi eamovoulgaroi,i astynomia tha sas steilei spitia sas,na katharisei o topos

mayritanos είπε...

Μαυριτανος: το nick name μιας ιστορικης προσωπικοτητας του 19ου αι.
Μη με μπριζώνετε για νέο κουίζ!!

Ανώνυμος είπε...

Θα το ψαξω και θα σου πω, μαυριτανε.......

Ανώνυμος είπε...

ase min psakseis. o marx itan o maurytanos......

mefistofelis είπε...

Τελικά μάθαμε τι ειπώθηκε στην "ανοιχτή συζήτηση¨?

Πήγε κανένας να μας πει ή μόνο για διαδικτυακή διαμαρτυρία είμαστε?

mayritanos είπε...

Δεν έγινε γιατί την ίδια περίπου ώρα ήταν το συλλαλητήριο των φοιτητών. Χίλια κομμάτια να γίνει ο άνθρωπος;; Προτίμησε τις δημόσιες σχέσεις δίπλα στο παπαδαριό, τους "φορείς", τους "παράγοντες" και τις "παραγωγικές τάξεις" του Ρεθύμνου. Πρώτη φορά είδα ανθρώπους να διαδηλώνουν ενάντια στον εαυτό τους