Κυριακή 18 Μαΐου 2008

ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ

Ίσως ένα από τα πιο ειδεχθή και ανατριχιαστικά εγκλήματα έγινε πριν από λίγες μέρες σε πολυσύχναστο δρόμο του Ρεθύμνου.Όσους χαρακτηρισμούς και επίθετα θέσουμε πριν από την λέξη έγκλημα το έγκλημα δεν παύει να είναι έγκλημα και το θύμα δυστυχώς παραμένει θύμα. Απλώς θέλω να τονίσω με αυτούσ τους προσδιορισμούς την βαρβαρότητα όχι τόσο από τον τρόπο που έγινε , όσο για τον λόγο που διεπράχθη.
Χωρίσ να έχω καμία ειδικότητα στην εγκληματολογία και στην ψυχολογία έχω την εντύπωση ότι πρόκειται για ένα "ιδιαίτερο έγκλημα" που χρήζει ιδιαίτερης εξέτασης και παρακολούθησης.Πράγματι αυτό που συντάραξε περισσότερο τον κόσμο δεν ήταν ο τρόπος που ο δράστης χρησιμοποίησε το μαχαίρι του αλλά ο λόγος που το έκανε.Παρόλο που δεν είμαι κρητικός στην καταγωγή δεν πιστεύω ότι πίσω από αυτό το έγκλημα κρύβεται η κρητική λεβεντιά και περηφάνια.Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να δικαιολογήσω όσα εγκλήματα έχουν γίνει από μια πριορισμένη ομάδα όντων με ανθρώπινα χαρακτηριστικά που ζουν κυρίως στισ παρυφές του Ψηλορείτη, αλλά το συγκεκριμένο έγκλημα δεν συγκαταλέγεται στα κρητικά εγκλήματα.Έγινε για τον απλούστατο λόγο ότι ο αυτός ο άνθρωπος είναι ψυχοπαθής με έμφυτη τρέλα και όχι με τρέλα που του διαμόρφωσε το περιβάλλον του.Κάλλιστα θα μπορούσε να ενεργήσει με τον ίδιο τρόπο σε οποιονδήποτε άνθρωπο σε οποιοδήποτε μέρος από όπου και αν κρατούσε η σκούφια του.
Και επειδή υπάρχουν πολλοί τρελοί και συνεπώσ πολλέσ μορφές τρέλας, καθώς αλλοι σκοτώνουν επειδή τουσ πατήσανε τα χωράφια(Αγρίνιο-Φούκας),άλλοι σκοτώνουν το σόϊ τους(Σεχίδης) ενώ άλλοι μιλάνε με τισ πάπιες στο Ζάππειο, δεν θα πρέπει να συγχέουμε τον συγκεκριμένο ψυχοπαθή με την εγκληματική μειονότητα που υπάρχει στην Κρήτη, καθώς και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, αλλά να τον αντιμετωπίσουμε ωσ ένα ξεχωριστό περιστατικό.
Σίγουρα όμως αποτελεί αφορμή από την στιγμή που έγινε στην πόλη του Ρεθύμνου να δραστηριοποιηθούμε ώστε να αποτρέψουμε παρόμοια περιστατικά.Και επειδή το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι θα πρέπει αρχικά να αναλάβουν τις ευθύνες τους αν έχουν λίγη τσίπα ανθρωπιάς αυτοί που τον αποφυλάκισαν.
Επιπλέον ένας αποτελασματικός τρόπος αντιμετώπισης των συχνών προβλημάτων που παρατηρούνται κυρίως σε συγκεκριμένα μαγαζια του Ρεθύμνου είναι η μαζική αποχη από αυτά από όλους τουλάχιστον τουσ φοιτητές.Καλό θα ήταν να γινόταν και κανένασ υγειονομικός έλεγχοσ με παρέμβαση εισαγγελέα και ακόμα καλύτερο να μπει ένα λουκέτο με πρωτοβουλία του δημάρχου σε όλα αυτά τα αποχαυνωτικά κέντρα.Να εξαφανιστούν και μαζί με αυτά θα εξαφανιστούν και πολλά προβλήματα.Δυστυχως και η παρουσία της αστυνομίας κρίινεται αναγκαία μέχρι τουλάχιστον να εκπολιτιστούν οι μεθυσμένοι Κένταυροι.
Επαναλαμβάνω ότι το συγκεκριμένο περιστατικό στάθηκε η αφορμή να μιλήσουμε για την εγκληματικότητα στο Ρέθυμνο και εν γένει στην Κρήτη και όχι να θεωρηθεί ως προϊόν μιας περιορισμένης κρητικής ψευτοπαλικαριάς.Ό,τι και να πούμε πάντως ένας νέοσ άνθρωπος έφυγε από τη ζωή χωρίς λόγο.Αναμφίβολα η ρίζα του κακού βρίσκεται αλλού και την ξέρουν καλύτερα αυτοί που συνεχώσ την ποτίζουν και δεν παίρνουν την απόφαση να την ξεριζώσουν μια και καλή.
Κρίμα...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

den eimai apo edo, alla oti kai na les, oso kai na prospathis, ena tha sou po: gnorizeis thn thanatiko pini? kokos poy katargithike!!!!!

Ανώνυμος είπε...

file mallon me pareksigises.allo ennooysa kai se kamia periptvsi den dikaiologw tis pseytopalikaries merikwv kritikwn.h thanatikh poini einai kati akraio.egw tha protina isobia basanistiria se ayto to kathiki kai se ayton poy ton afise eleythero.ayto einai pio akraio kai pio apotelesmatiko.
roxalas

mefistofelis είπε...

Συγνώμη ρε παιδιά, αλλά πόσο απέχει η ψυχοσύνθεση του τύπου που σκότωσε το παλικάρι από λογικές τύπου "θανατική ποινή" ή "ισόβια βασανιστήρια"?

Λύση είναι να γίνουμε και εμείς ζώα?

Ανώνυμος είπε...

otan skotwneis ena zwo san auto, den eisai zwo!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

pros ton roxala. autoi pou ton apofilakisan to ekanan simfwna me to nomo.otan ektieis to ena trito tis poinis kai krinoun oti exeis kali diagwgi vgaineis. isovia poini thewrountai ta 25 xronia. otan piastei to kathiki pali tha vgei sto ena trito tis poinis.auta leei o nomos.
to thema einai ti kanoun oi neoploutoi rethimniwtes gi auti ti fasi.apo iremi poli katantise zougla me fraga maxairia pistolia poutanes kilotes kai ena panepistimio, to harvard tis europis na...........