Σάββατο 17 Μαΐου 2008

Ποσο κοστιζει η ζωή?

Επηρεασμένος από το συμβάν που εγινε την προηγούμενη βδομάδα, όπου θρηνήσαμε ένα συμφοιτητή μας 21 ετών θέλω να δημοσιεύσω την παρακάτω ιστορία στο Blog.

Την ιστορία αυτή μου την διηγήθηκε ένας φίλος μου ο Σ. ( δεν χρειαζονται να λέγονται ονόματα). Ο Σ. σπούδασε και αυτός σε μια πόλη, εκτός σπιτιού του που θεωρείται επαρχία. Ο Σ. ήταν μέλος σε μια φοιτητική παράταξη όπου γνώρισε τον Χ. Ο Χ. καλό παλικάρι και μαζί με τον Σ. και τους άλλους συντρόφους του έπερναν μέρος σε διαδηλώσεις και άλλες κινητοποιήσεις όπου πολλές φορές έβρισκαν μπροστά τους αστυνομικούς. Μια μέρα ο Σ. και Χ. μαζί με την παράταξή τους πήραν μέρος σε μια παράσταση διαμαρτυρίας όπου οι αστυνομικοί χτυπήθηκαν με τους παρεβρισκόμενους και τις έφαγαν οι αστυνομικοί.

Μετά από δύο βράδυα ο Σ. και ο Χ. βρισκόντουσαν σε ένα πάρτυ. Η μουσική όπως συνήθως ενοχλούσε τους γείτονες και έτσι η αστυνομία δεν άργησε να φτάσει. Ο Χ. πιωμένος, όπως ήταν, και θέλοντας να εντυπωσιάσει μερικές κοπέλες στο πάρτυ όταν μπαίνουν οι αστυνομικοί και ζητούνε να κλείσει η μουσική, λέει σε έναν από αυτούς ποιος είναι αυτός που θα τους πει τι θα κάνουν. Οι αστυνομικοί έχοντας, την εξουσία στα χέρια τους, ακούγοντας τον μεθυσμένο Χ. να λέει αυτά τα πράγματα, τον συνέλαβαν και τον έβαλαν στο τμήμα. Στο τμήμα ο Χ. είχε μπει στο κρατηρίο για ένα 3ωρο, εκεί δεν κοιμήθηκε, μετά από λίγο τον φωνάζει ο αστυνομικός υπηρεσίας στο γραφείο του. Πηγαίνουν τον Χ. εκεί και τον περίμενε ένας παλαιάς-κοπής αστυνομικός, ο οποίος έπαιζε με το όπλο του. Ο Χ. φοβισμένος τον άκουγε. Ο αστυνόμος ανοίγει το μπιστόλη, αδειάζει τις σφαίρες στο γραφείο, πιάνει μια και δείχνοντάς την τον ρωτάει. " Ρε Χ. πόσο νομίζεις οτί κοστίζει μια ζωή, ξέρεις?". Ο Χ. τρομαγμένος με το όλο σκηνικό κοιτάε και δεν βγάζει άχνα. Ο αστυνομικός έχοντας την σφαίρα στο χέρι του λέει " Την βλέπεις, 10 δρχ. κάνει. Τόσο κάνει μια ζωή ρε Χ. 10 δρχ.!" Μετά ο αστυνομικός διώχνει τον Χ. και τον ξαναστέλνει στο κρατητήριο, εκεί έκατσε ο Χ. όλο το βράδυ έντρομος από αυτά που είδε και άκουσε και την επομένη έφυγε ελεύθερος.

Στην παραπάνω περίπτωση ευτυχώς δεν υπήρξε κανένα θύμα και ο Χ. έμαθε ότι η ζωή αξίζει μόνο 10 παλιές δραχμές. Όμως πριν λίγες μέρες ένας συμφοιτητής μας έμαθε ότι η ζωή του άξιζε όσο ένα σουβλάκι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: